Samen op reis? Voogdij snel digitaal regelen

Gaat u binnenkort samen een weekendje weg en blijven de kinderen logeren bij opa en oma? Dan is de gedachte dat u iets zou kunnen overkomen vast al door uw hoofd geschoten.

Het komt natuurlijk niet vaak voor dat jonge ouders allebei overlijden, en minderjarige weeskinderen achterlaten, maar het risico bestaat. Als u niets regelt zal de rechter bepalen waar uw kinderen geplaatst worden. Wilt u dat voorkomen, dan moet u een voogd over uw kinderen benoemen.

Het benoemen van een voogd moet officieel geregeld zijn, onderlinge afspraken gelden niet. U kunt een voogd aanwijzen bij de notaris in een testament. Maar sinds enige tijd kan dit ook online geregeld worden, door een aantekening op te laten nemen in het gezagsregister via rechtspraak.nl.

Het kiezen van een voogd is niet altijd makkelijk. Daarom is het goed om te weten dat een voogd niet zelf daadwerkelijk de dagelijkse zorg op zich hoeft te nemen, maar wel de zeggenschap heeft over een kind en zorgt dat het op een goede plek terecht komt.
Bent u ook toe aan regelen van voogdij, maar heeft u nog vragen. U kunt ons altijd bellen, dan helpen wij u verder.

Bron: www.rechtspraak.nl.